Get Adobe Flash player

Koncentrikus égéstermék elvezetés

 

A turbós és kondenzációs kazánok vagyis zárt égésterű készülékek, gázüzemű berendezések.

Az égéstermék elvezetés két módón történhet. Az egyik a koncentrikus elvezetés vagyis cső a cső rendszerben, A koncentrikus elvezetés annyit jelent ahogyan a képi illusztráció is mutatja a piros nyíllal jelölt csőben távozik az égéstermék, és kék nyíllal jelölt csövön jut be a  friss levegő.

Árajánlat kérés További képek a galériában
koncentrikus_3 koncentrikus_2 koncentrikus_1

Szétválasztott rendszer

A másik módszer a szétválasztott égéstermék elvezetés (kéménybélelés). Itt ebben az esetben  a két csövet két különböző irányban lehet kiépíteni, míg az égéstermék egy csövön keresztül a kémény kürtön át a szabadba távozik addig a friss levegőt  pl. oldal falról szívja be a kazán.

Továbbá fontos még megjegyezni, hogy mindkét esetben hő és áramlástechnikai méreteztetés szükséges, mivel a szakhatóságok ( Kéményseprők, Gázművek) minden esetben kéri és a tetőjárdáról sem célszerű megfeledkezni mert ha a kéményseprő nem tud a kémény tetejéhez eljutni mert ,vagy nincsen kiépítve tetőjárda vagy ha nem biztonságos a tetőjárda kiépítése, akkor ilyen esetben nem tudja lenyomás próbázni a zárt égésterű kéményrendszert és ebben az esetben nem lesz meg a kéményseprő szakvélemény.

szetvalasztott_3 szetvalasztott_2 szetvalasztott_1

 

 

Árajánlat kérés
További képek a galériában

garanciaepits-okosan