Get Adobe Flash player

Kéménybélelés, Kéményjavítás

A kéménybélelés szükségessége a kazánok technológiai fejlődésének, a tökéletes égésre való törekvésnek az eredménye. Mivel a mai napjainkban használt új gázkazánoknak az egyik tulajdonsága, az hogy viszonylag alacsony hőmérsékleten bocsátják ki az égésterméket és ezáltal könnyen kondenzálódik vagyis kicsapódik a kéményben az égéstermék, ezért szükséges a kéménybélelés.
Mert az erősen savas kénhatású folyadék a téglakémény kötőanyagát meggyengíti , ennek következménye kéményátázás , kéménydugulás és az égéstermék bejutása a lakótérbe.

Kéményjavításokat általában olyankor kérnek a tulajdonosok, amikor kisebb fajta munkálatokat kell elvégezni, mint pl. új kéményajtó beépítése, mert a régi típusú beton kéményajtó már nem elfogadott, helyette az új Inox saválló kéményajtót kell beépíteni.

 

Kéményjavításnak felel meg, ha a szél lefújta a kémény tetejéről az esővédő idomot, továbbá még kéményjavításkor cseréljük ki a rossz kivitelezési hiba miatt pl.a bekötő idomot, továbbá a kéményt furánflex csővel célszerű kibélelni az esetleges elhúzások miatt így a kéményjavítás megoldódik.

 

A nyílt égésterű kazánoknál a legpraktikusabb és legbiztonságosabb kéménybélelési megoldás a furánflex technológia, továbbá 2012-től fatüzelésű készülékekre is alkalmazható, melyet csak és kizárólag a Kompozitor Hungary Kft. által kiállított oklevéllel rendelkező cégek kivitelezhetnek.
Cégünk megfelelő tanúsítvánnyal rendelkezik, melyet megtekinthet tanúsítványaink között.

 

Az új típusú gázkészülékenél melyek már zárt égésterű technológiával rendelkeznek a kéménybélelési megoldásokra vonatkozó információk megtalálhatóak a szolgáltatások/turbós kondenzációs kémények menüpontban.

beleles_1 beleles_2beleles_3